. Според унгарския лидер, Съдът винаги е бил важна част от

...
. Според унгарския лидер, Съдът винаги е бил важна част от
Коментари Харесай

Орбан: Съдът на ЕС взема политически решения от името на народите и правителствата на страните-членки

.
 
Според унгарския водач, Съдът постоянно е бил значима част от „ комплицираната машинария на Европейски Съюз “, като добави обаче, че неговите „ упоритости са нарастнали до невиждано равнище “.
 
Съдът, споделя Орбан, все още се е „ самоназначил за флагман на европейския федералистки план “. „ Това е видно от изказванията, издадени от ръководителя на Съда по отношение на делото, повдигнато до него от Полша и Унгария, и обвързваното решение – което се чака на 16 февруари “, сподели той.
 
Изявленията на ръководителя на съда ще се преглеждат като значими документи в историята на Европейски Съюз, сподели Орбан, добавяйки, че решението ще разкрие „ дали политически и идеологически условия могат да бъдат свързани с изплащането на финансови запаси, на които държавите-членки имат право “.
 
„ Изявленията на ръководителя на съда не оставят никакво подозрение по отношение на евентуалното решение, защото, както твърди той, това, за което съдиите в Люксембург би трябвало да вземат решение, не е делото пред тях, а бъдещето на европейската интеграция. На друго място той също дава да се разбере, че решението ще образува основата за идната фаза на интеграция “, сподели Орбан.
 
Решението, което съдът ще вземе, ще разкрие, че „ той счита за желателно образуването на федерална Европа “.
 
„ Това не е огромна изненада: когато е видял, че механизмът на европейската интеграция стопира, Съдът постоянно е тласкал Европейски Съюз към федерализъм; той целеустремено разшири пълномощията си и подкопа устоите на националния суверенитет. Тези решения в реалност не са правни по своята същина, а политически, като законът просто се употребява като инструмент за налагане на политическа резолюция. Гласът може да е гласът на Яков, само че ръцете са ръцете на Исав “, написа Орбан. Според него въз основа на този опит поражда фундаменталният въпрос: кои са същинските господари на бъдещето на европейската интеграция?
 
„ За Съда допустимо най-тясната европейска интеграция е цел, която има преимущество пред всички други съображения и полезности. Неговите членове считат, че съдиите и съдът могат да заменят вземащите политически решения. Те считат, че могат освен да управляват закона, само че и да го основават и развиват. Те считат, че могат да принудят държавите-членки да преминат към идващия стадий на интеграция. Те считат, че могат да слагат държавите-членки под опеката на институциите на Европейски Съюз по отношение на въпроси, по които Европейски Съюз няма пълномощия. Те считат, че това може да се реализира с бюджетно изнудване “, безапелационен е унгарският водач.
 
„ Ние, в противен случай, имаме вяра, че бъдещето на европейската интеграция е в ръцете на държавите-членки и жителите на тези държави-членки. Ние сме тези, които съставляваме източниците и крайните пазители на нашите споделени европейски полезности. Смятаме, че държавите-членки и техните жители сами вземат решение по какъв начин желаят да си сътрудничат и какви пълномощия желаят да упражняват взаимно. Смятаме, че Съдът не може да ни лиши от главните ни права. Смятаме, че Съдът не може да сътвори нови пълномощия на Европейски Съюз от нищото “, декларира Орбан.
 
Премиерът сподели, че Унгария е „ в неизгодна позиция “ в тази борба.
 
„ Правото на Европейски Съюз не ни дава принадлежности, които можем да използваме против политическите решения на Съда и против скритото разширение на пълномощията. Ето за какво държавите-членки би трябвало да подхващат групови дейности, с цел да защитят правата си “, приключва есето си унгарският водач Виктор Орбан.
 
Източник: Агенция "Фокус "
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР